Eikenprocessierupsen verwijderen

“Propere, veilige en efficiënte manier van werken

Heeft u last van kleine, jeukende rode puntjes op uw lichaam? Dan bestaat de kans dat u te maken heeft gehad met de eikenprocessierups. De rupsen hebben zeker hun nut in ons ecosysteem, maar je moet hun irriterende brandharen er bij nemen. Heeft u toch een eik in uw tuin staan waar de brandharen als hinderlijk worden ondervonden, dan komen wij u graag verlossen van de rupsen.

Voor het verwijderen van processierupsen gaan wij bij voorkeur al klimmend (met touwtechnieken) te werk. Hierdoor zitten wij in de kruin van de boom en zijn de nesten beter zichtbaar. Ook kunnen we met deze techniek in elke boom alle nesten vlot bereiken, onafhankelijk van de toegankelijkheid van het terrein en zonder schade aan de ondergrond. 

Er zijn verschillende manieren om de rupsen uit de boom te verwijderen en elke techniek heeft uiteraard zijn voor- en nadelen. Wij verkiezen om de nesten met de brandharen eerst te fixeren, waarna we deze met behulp van een zak uit de boom plukken. Hierdoor vliegen er geen brandharen in het rond en vallen er geen rupsen op de grond, welke nadien nog voor problemen kunnen zorgen. Kortom een propere, veilige en efficiënte manier van werken. Natuurlijk nemen wij de rupsen nadien ook mee, zodat u hier definitief van verlost bent.

Wenst u aan preventieve bestrijding doen, hang dan enkele vogelhuisjes op om o.a. koolmeesjes aan te trekken. Voorzie ook voldoende stuifmeelhoudende planten in uw tuin en u zal snel resultaat zien.