Vellen en verwijderen van bomen

Elke boom gecontroleerd verwijderen

Om een boom te verwijderen zijn er diverse methodes. De meest eenvoudige is uiteraard om de boom onderaan in te zagen en te laten vallen. Dit is echter niet altijd mogelijk omwille van plaatsgebrek. Op de grond is er meestal ook wel iets wat we liever niet willen beschadigen. Door in de boom te klimmen met geavanceerde touwtechnieken is het mogelijk om de boom gefaseerd (tak per tak) te demonteren. Hierbij laten we de takken gecontroleerd zakken met behulp van touwen, katrollen, takelsystemen en andere hulpmiddelen.

Na het vellen of snoeien van bomen blijven er veel takken over. U kan deze uiteraard zelf verwerken, maar ook hiervoor bieden wij u een oplossing. We kunnen de takken hakselen en dit levert een nieuwe grondstof op met niets dan voordelen. Verspreidt dit fijn gesnipperde hout tussen uw planten of onder uw bomen en u moet deze veel minder water geven. Ook het verwijderen van onkruid zal zich tot een minimum beperken. Na verloop van tijd gaat het gehakselde hout verteren en dan doet het dienst als traag werkende meststof en bodemverbeteraar. Heeft u hier toch geen toepassing voor, dan voeren wij het natuurlijk graag voor u af.

Aan de stronk die achterblijft na het vellen van een boom heeft u natuurlijk niks meer. Wilt u deze weg, dan verwijderen wij hem graag voor u met de stronkenfrees.

Ook voor het verwijderen van uw hagen en struiken kan u bij ons terecht.